Студенти и докторанти, обучаващи се в професионалните направления Електротехника, електроника и автоматика и Комуникационна и компютърна техника се включиха в научната конференция на Факултет Електротехника, електроника и автоматика при Русенския университет „Ангел Кънчев". Форумът беше разделен в две секции, според направленията, в които се обучават студентите и докторантите. Общо 36 доклада бяха представени пред аудиторията, включваща преподаватели и представители на бизнеса.

В секция Електротехника, електроника и автоматика с научен секретар доц. Цветелина Георгиева, бяха изнесени бяха 18 доклада. Най-силно бе участието на бакалаврите, които представиха 13 свои разработки, двама магистри и трима докторанти също докладваха своите идеи. Освен русенските студенти, в тази секция се включиха и техни колеги от Университета по хранителни технологии в Пловдив и факултет „Техника и технологии“ гр. Ямбол.

18 доклада - 7 от магистри и 11 бакалаври изнесоха участниците и във втората секция „Комуникационна и компютърна техника“, с научен секретар гл. ас. д-р Иванка Цветкова. В нея се включиха студенти от Националния военен университет „Васил Левски“.

Комисия от ръководителите на катедри във факултета класира изнесените доклади и техните автори ще получат награди. Шестима студенти, представили най-добрите доклади в двете сесии на научната конференция ще бъдат наградени по време на традиционната Вечер на специалностите във Факултет Електротехника, електроника и автоматика. Събитието ще се състои на 10 май (сряда) от 16 часа в Канев център и на него ще бъдат отличени и студентите, постигнали успех над 5,50 по време на следването си.