Бивш русенски граничен полицай беше осъден за източване на служебно дизелово гориво, предназначено за патрулиращите по Дунав катери. 
А.Л.А. посегнал към нафтата, след като се върнал на работа от дълъг болничен заради лечение от тежко заболяване. И понеже се нуждаел от пари, решил да си ги набави по „втория начин“ - като продава евтино служебното гориво. Свързал се със своя познат В.В., който осигурявал клиенти и бизнесът потръгнал. 
А.Л.А. трябвало да оставя дизела в багажника на един от автомобилите на В.В. От там пък то потегляло към клиентелата. Колегите на полицая обаче установили, че редовно изчезва нафта и последвала проверка на служба „Вътрешна сигурност“ в областната дирекция на МВР, която показала къде е „течът“. Използваните специални разузнавателни средства разкрили датата на поредната доставка. На 16 юни 2017 година, по време на нощна смяна, полицаят източил гориво и това били последните му часове на служба. На 17 сутринта негови колеги го задържали веднага след като оставил няколко туби с нафта в колата на В.В. 
Задържаният описал подробно схемата, работила от началото на май до средата на юни и първо загубил работата си, а след това получи и присъда - 5 месеца условно, с 3 години изпитателен срок. Наказанието е само за последната кражба, по другите обвинения А.Л.А. е оправдан.
Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния съд във Велико Търново.