Полицай от Регионалния граничен сектор се застреля в главата със служебното си оръжие и часове по-късно почина в болница „Канев“. Трагичният инцидент е станал в четвъртък вечерта, но официално съобщение за него няма.
Самоубийството е станало в апартамента на 38-годишния служител в групата за охрана на държавната граница в бл.“Огражден“ в кв.“Родина“. Около 19 часа  съседите му чули два изстрела и се обадили на тел.112. На място оперативна група от Второ районно открила мъжа да лежи на пода в една от стаите с огнестрелна рана в главата, но все още дишащ. Установена и, че вторият куршум е бил изстрелян инстинктивно в пода.  
Раненият е откаран в болница „Канев“ и е подложен на незабавна операция, но раната била е несъвместима с живота. Мъжът е поставен на изкуствено дишане, но в петък в 14.30 часа е издъхнал.
 Мотивите за самоубийството са неясни. Служителят на Гранична полиция в този ден е бил в почивка след нощна смяна на Дунав мост. Нещо в поведението му не е подсказвало, че може да посегне на живота си. Сред колегите и началниците си е известен като съвестен служител без никакви пропуски в работата. Починалият полицай се е развел преди година, семейството има дъщеря - ученичка в гимназия.