Мъжът, който разстреля пенсионер на улица в Кливланд и излъчи екзекуцията във Facebook, се самоуби днес след кратко преследване с полицията в американския щат Пенсилвания. Стийв Стивънс е обвинен в убийството на 74-годишния Робърт Годуин на улица в Кливланд в неделя. След разстрела Стивънс се укрива с кола от местопрестъплението, като минути по-късно видеозапис на убийството се появява във Фейсбук. В резултат на зверството е започнато национално полицейско издирване.

Във видеото убиецът каза че "просто стрелял" напосоки. "След кратко преследване Стивънс се самоуби с огнестрелно оръжие", съобщи полицията в Туитър без да дава повече подробности. 

Убитият пенсионер е бивш работник леяр и баща на 10 деца. Малко преди разстрела 37-годишният Стивънс е написал във Фейсбук, че иска да убие някого. Минути по-късно в мрежата се появява видеото, на което той застрелва Годуин на улицата. След още няколко минути самият той на живо във Фейсбук признава за извършеното деяние.

Полицията отказа да коментира мотивите за зверското престъпление. В свои видеоклипове Стивънс разказва, че е изгубил всичко на хазарт и има проблеми с приятелката си. Преди две години той е обявил личен банкрут. Килърът е работил като съветник на млади хора, който им помага да усвоят професия и да си намират работа. От агенцията, за която Стивънс е работел, заявиха, че проучването при кандидатстването му за работата не е показало нищо обезпокоително. 

Във видеото с убийството Стивънс съобщава на Годуин името на своята приятелка и му казва, че "тя е причината за това, което ще ти се случи след малко".  

Жената, за която Стивънс говори е Джой Лейн. Тя се е свързала с телевизия Си Би Ес и е заявила, че има връзка с килъра от няколко години. Жената също изразява съжаление за случилото се.