Четири големи планети ще бъдат в ретроградна фаза през месец април. Това са Венера, Сатурн, Меркурий и Плутон. За някои това ще донесе печалби, докато за други ще има загуби. Как ще се отразят тези ретроградни влияния на зодиите, вижте в следващите редове.

Овен

Ще ви бъде трудно да контролирате разходите, а приходите ще бъдат по-малко от очакваното и не е изключено кредитите да се увеличат. Въпреки това, някои дългове ще бъдат изчистени. Внимавайте с харченето и така да се каже излишните пътувания. Също така не давайте заеми през април. Венера ще окаже пряко влияние върху любовния ви живот, затова внимавайте и с флиртовете в офиса.

Телец

Пазете се от загуби и големи разходи. Вие ще сте под влиянието на Сатурн. Ще се повишат амбициите ви, очакват ви нови проекти. Преди да предприемете нещо, проверявайте го по два пъти.

Близнаци

Април ще е много добър месец за вас. Очакват ви печалби, може би повишение на заплатата. Повечето от плановете ви ще се осъществят. Ще постигнете щастие. Въпреки това ретроградният Меркурий може да намали желанието ви за комуникация. Разговаряйте само с тези, за които интуицията ви подсказва, че са интересни и приятни личности.

Рак

Изненадващи печалби могат да очакват Раците. Професионалният успех и напредък ще ви държи мотивирани. Въпреки това Меркурий ще ви предизвика. Не реагирайте емоционално и бурно и избягвайте споровете, когато Меркурий е ретрограден.

Лъв

Уважаеми Лъвове, внимавайте къде и за какво харчите парите си. Венера ще се опита да върне в живота ви стари любови или ще проявите силна ревност към любимия човек.

Венера ще си поиграе с представителите на зодия Лъв. Възможно е стара любов да се върне в живота ви или да проявите ревност към сегашния партньор. Внимавайте с харчовете, хазартните игри и имотните сделки.

Дева

Що се отнася до финансите, Девите ще се разминат с трудности от този характер. Въпреки това ще ви бъде трудно да балансирате между семейството и работата. Това е вашият шанс да поемете контрола над живота си. Плутон ще окаже пряко влияние върху вашия знак. Опитайте се да не бъдете твърде критични.

Везни

Парите се изплъзват от ръцете ви, а бъдещето ви изглежда мрачно. Здравето ви изисква и повече внимание. Венера ще изпита вашите емоции. Възможно е да бъдете привлечени от някоя нова и интересна личност, или да сравните сегашната си половинка с бившата.

Скорпион

Този месец разположението на Плутон може да ви донесе ново партньорство. Въпреки това може да бъдете малко придирчиви при избора на партньор за работа. Ще успеете да изчистите някои дългове. За всичко ще ви се струва, че се случва по-бавно, отколкото ви се иска.

Стрелец

Стрелците завършват тригодишен цикъл със Сатурн. Тазгодишната ретроградна позиция ще дисциплинира много родените под този знак. Бъдете внимателни при вземането на решения. Разходите свързани с дома може да бъдат повече.

Козирог

Вие ще усетите ретроградната позиция на Сатурн. Непредвидени разходи могат да доведат до тревожност. Преди да предприемете покупки, консултирайте се с половинката или семейството. Очаква ви пътуване.

Водолей

Ако ви предстои пътуване или искате да планирате почивка, действайте, но проверете всичко няколко пъти. Меркурий ви предизвиква. Финансовите сделки ще се движат стабилно, възможни са и печалби.

Риби

Финансовата ви позиция ще се подобри. Освен здравето ви изглежда всичко е под контрол. Венера е ретроградна, затова се грижете повече за емоционалното ви здраве и отделете повече време за себе си. Дайте свобода на креативните идеи.