„Веселин Великов е фаворит за следващ треньор на ЦСКА“, гръмнаха вчера множество сайтове, цитирайки новина в национален спортен всекидневник. 
Обясненията нататък звучат като логично и добре сглобен пъзел. Шефовете на „армейците“ били впечатлени от работата на наставника на „Дунав“ и особено от резултатите на отбора, черешката на тортата в които бе  последната победа срещу „Лудогорец“ в Разград. Ето защо сегашният старши треньор на ЦСКА Стамен Белчев щял да бъде заменен през лятото от кърмчията на русенския тим. В плюс за Веско бил и фактът, че е бивш футболист на столичния гранд.
„Утро“ веднага потърси Великов, за да разбере каква истина съдържа футболната новина номер 1 в България за вчерашния ден.
„Какво искате да ви кажа - че ще ставам старши треньор на ЦСКА? На този етап няма нищо сериозно. Повтарям - нищо сериозно! Не ме е търсил и не съм разговарял със собственика на ЦСКА Гриша Ганчев. Това е, което мога да ви кажа. Готвя се за следващите мачове на „Дунав“, лаконичен бе Великов.
Ако се поразсъждава обаче върху репликата му „На този етап няма нищо сериозно“, могат да се направят няколко извода. Един от тях е, че все пак е възможно да са правени някакви сондажи, но вероятно от фактори в малко по-ниските звена от управленската верига на ЦСКА. 
Когато Великов пристигна в Русе преди близо три години, каза в едно интервю за „Утро“: „Идвам да помогна на „Дунав“ и на русенския футбол. Другата ми цел е да се развия като треньор“.
Резултатите от работата му говорят за неговия и на отбора безспорен растеж. Такава работа не може да остане незабелязана.
Друг е въпросът, че евентуалният край на ангажиментите му в русенския клуб ще е тежък удар за „Дунав“, особено като се има предвид, че той зададе курса за възраждане на отбора и поне дотук го води в правилна посока.