Eдва 388 хил. лева приходи от нощувки реализират хотелите и другите места за настаняване в Русенско през февруари, показват данните на националната статистика. Продължителните студове са се отразили доста лошо на всички средства за подслон и през втория месец на годината. Броят на отседналите в областта туристи намалява с над 1000 души в сравнение с февруари 2016 г. Реализираните нощувки са с почти 3000 по-малко. В резултат приходите на хотелите и другите места за настаняване в областта падат с около 27 на сто спрямо година по-рано.
По-малко са отседналите в Русе както от България, така и от чужбина. Месецът е съвсем малко по-добър от още по-мразовития януари, когато бяха реализирани приходи от нощувки в размер на 331 хил. лева.
Както може да се очаква през по-студените месеци, от всички места за настаняване най-предпочитани през януари се оказват четиризвездните хотели. В тях са реализирани почти половината нощувки (45%). Поради по-високите си цени четиризвездните хотели получават и лъвския пай от приходите - 224 хил. лева или 58% от всички. 
През февруари в места за настаняване с една и две звезди са реализирани 3062 нощувки или 42% от всички. В хотелите с 3 звезди, от които този месец в областта са работили 7, са пренощували едва 658 лица, които са донесли скромните приходи от 54 хил. лева.
Отседналите през февруари в Русе туристи са общо 4816, като 1002 са чужденци. Реализираните нощувки в общо 40 хотела и други места за наставяне в областта са 7187 или по 1,49 на човек. Запълняемостта на легловата база е само 15%, което означава, че от 100 легла средно по 85 на ден са оставали незаети.