26 талантливи в различни области русенчета и целият състав на балет „Фрийдъм“ са членовете на Клуб 2016 на фондация „Бербатов“. Най-много дарования от Русе, включени в звездния клуб, са танцьорите - 8 плюс балетната формация, ръководена от Анита и Алекс Асенови. Това са Дара Владова, Веселина Панайотова, Цветелина Горанова, Александър Няголов, Катерина Калчева, Малвина Стоянова, Грета-Елена Шандуркова и Никол Димова. 
Следващата многобройна група е на изявените певци: Марина Петрова, Габриела Илиева, Кристина Баракова, Петя Георгиева, Габриела Йорданова, Аделина Радева и Мира Пуйкова. В клуба влизат и пианистите Йоанна Иванова и Николай Димитров, като Николай има номинации и в категорията благотворителност. В същата категория е отличена и друга млада музикантка - Тереза Тодорова, която в Русе и по света познават като пианистка и певица. В Клуб 2016 е приета и русенката Моника Азманска, която живее и учи в Дубай, но пее народни песни със сърце и душа. 
Математиците са другата гордост на Русе - това Максим Симеонов, Калоян Върбанов и Димитър Василев /и тримата са третокласници!/, Давид Йорданов, Мария Кирилова и Цветелина Стефанова. Със спорт печелят правото да участват в клуба на фондация „Бербатов“ четвъртокласникът Дарен Кирилов /триатлон/ и Калоян Върбанов /3 клас, бойни изкуства/. 
Най-малките русенчета в клуба са третокласниците - освен математиците, там са и певиците Кристина Баракова и Мира Пуйкова, най-голяма е танцьорката Веселина Панайотова, която тази година ще бъде абитуриентка.