Сигнал за пребита румънка по пътя Обретеник-Ценово вдигна на крак криминалисти и униформени от Бяла и Русе и само за един ден биячът е установен.
На 29 март малко преди 11 часа през нощта в РПУ-Бяла е получен сигнал от Обретеник за жена на около 35 години с много рани по главата и тялото. Румънката е отведена в Университетската болница, където с нея са разговаряли криминалисти от Русе. По думите й тя спряла на автостоп в края на Гюргево русенски камион и помолила шофьора да я откара докъдето може по пътя за Велико Търново, където на паркинг я чакал съпругът й, но тя нямала пари да се придвижи дотам.
Водачът я взел двамата минали граничния пункт. След Обретеник обаче мъжът завил към Ценово и след като стигнал до горичката наблизо спрял и си поискал секс. Жената отказала и шофьорът я пребил, взел от чантата й 50 евро, изхвърлил я от кабината и потеглил с найлоновите чанти с дрехите на жертвата, сред които и мобилния й телефон „Самсунг“. Пребитата румънка успяла да се придвижи до Обретеник и потърсила помощ в първата къща, откъдето собственикът подал сигнал на тел.112 и я откарал в болницата.
Още на 30 март започнало издирване на насилника. По камерите в Обретеник е установен камионът. Криминалистите направили справка и установили, че той е собственост на 65-годишния И.И. от Бяла, който притежавал няколко камиона, които паркирал в Русе. Следобед същия ден заподозреният е задържан на паркинга и по време на разпита е признал вината си. Установено е, че на млади години И.И. е бил доста буен и е имал не една и две срещи с правосъдието. Срещу него е образувано досъдебно производство за опит за изнасилване с побой и по всяка вероятност в случая ще се стигне до затвор, прогнозират работещи по престъплението.