66-годишният тираджия от Бяла, който се опита да изнасили румънка, а след това я преби и ограби, се отърва с условна присъда и плащане на обезщетение на жертвата си.
На 29 март Илия И. се връщал с камиона си от Брашов и около 17 часа от околовръстния път край Букурещ взел на автостоп 38-годишна жена, която отивала при мъжа с когото живеела на семейни начала в Турция. След като се качила в кабината, румънката М.Д. звъннала на приятеля си - също тираджия - и двамата се разбрали той да я чака на граничния пункт в Лесово. По пътя Илия няколко пъти пробвал да опипа жената, но тя всеки път пресичала опитите с обяснението, че не е проститутка. Мераклията се поукротил и така двамата минали Дунав мост, но бурята предстояла. В района на Обретеник Илия завил към Ценово, спрял в горичка край пътя и се нахвърлил върху стопаджийката.
Жената обаче била подготвена за подобни действия, ударила го с буркан с месо, който носела в багажа си, отскубнала се и скочила от кабината, като се опитала да вземе двете си чанти с пари и дрехи. Шофьорът обаче успял да ги издърпа, хвърлил ги на леглото зад себе си и хукнал да гони жертвата. Щом я настигнал, Илия започнал да я бие, но жената отново се откопчила и се скрила в храстите. След като не успял да я намери, шофьорът взел двете й чанти и се прибрал в Бяла.
Късно през нощта шокираната жена подала сигнал на тел.112 и насилникът бил издирен и задържан още на другия ден. 
По искане на прокуратурата Илия И. бе задържав в ареста до делото въпреки молбата му да го пуснат под гаранция, за да си оперира очите във Варна. Два дни по-късно той бе приведен в затвора в Белене, където остана до вторник, когато се гледа делото срещу него в Районния съд в Бяла. Предвид чистото му досие, редицата заболявания и съдействието на разследващите в досъдебното производство магистратите му наложиха 2 години затвор условно с четири години изпитателен срок, 1500 лева обезщетение на румънката, както и 687 лева разноски по делото в полза на ОДМВР. Задигнатите чанти с дрехите и намиращите се в тях 200 леи са върнати на румънката. 
Присъдата може да се обжалва пред Окръжния съд в 15-дневен срок.