Пламен Стоилов грабна престижното отличие Кмет на месеца в онлайн гласуването, организирано през март в конкурса на сайта КМЕТА.bg. Състезанието беше на тема паркове, а русенският градоначалник спечели с убедителна преднина от 87% сред големите общини, като след него останаха кметовете на Стара Загора и Благоевград. Стоилов за пореден път оглавява престижната класация, като през юли м.г. той отново бе провъзгласен за Кмет на месеца в категорията за спорт и отдих.
Стоилов благодари на всички, които са гласували за Русе, и допълни, че подобни отличия стимулират кметовете да надграждат постигнатите добри резултати.
В момента един от символите на Младежкия парк - Вазата, се обновява, а за празника на града 6 май тя ще заблести с 27 хиляди нови пролетни цветя. Предстои да стартира и реконструкцията на Розариума, предвидено е също в парка да се изградят детска и спортна площадка за фитнес на открито.
Западен парк Приста и лесопарк Липник също ще се превърнат в по-значими туристически забележителности, които да се посещават от русенци и гости на града, като в момента се разработва подробен устройствен план за двете зони.