„Дунав“ завърши на шесто място в редовния сезон на Първа лига и то не благодарение на късмет или на щастливо стечение на обстоятелствата, а с добра игра и убедителни резултати. След ремито със „Славия“ /1:1/ „Утро“ разговаря със старши треньора на русенския тим Васелин Великов.

- Веско, непрекъснато говореше, че целта пред тима е да остане в елита, а ето, че сте шести. 
- Един абсолютен дебютант не може да има друга начална цел. Благодаря на футболистите, че се пребориха за тази позиция. Оттук нататък можем само да печелим опит и самочувсвие. Сигурен съм, че ще бъдем по-добри след всеки мач в шестицата. Надявам се и някои от двубоите вече да са в Русе, защото феновете и футболистите ни го заслужават.
- Като стана дума за фенове, какво се е случило като диалог между тебе и зрител от трибуните по време на мача срещу „Славия“?
- Ами въпросният човек почна да обижда наред и да сипе хули. Едва ли не сме уговорили мача със „Славия“. Не ми стана никак приятно, не издържах и му отговорих. Ако знае при какви условия тренират тези момчета, нямаше да си позволи подобна реплика. Ако бях футболист и на тяхно място, щях да мърморя всеки ден. Те мълчат и работят. Да, отборът не изигра най-силния си мач, но се бори до последно и изравни заслужено. Изравни секунди преди края на добавеното време. За какви уговорки и съмнения става дума, че не разбирам! Веднага след мача ми се стори, че отборът на „Славия“ бе по-добър през първото полувреме, но като изгледах записа, промених мнението си. Изпуснахме две чисти положения, а владеенето на топката е 51:49 в наша полза. След почивката вече беше 54:46. Тогава почти напълно надиграхме отбора на „Славия“.
- Какво е състоянието на Карагарен, който напусна терена с контузия?
- Докторът каза, че става въпрос за резтегнати връзки на глезена. Дано утре да е готов за една тренировка, защото в четвъртък ще играем мач за купата на България с „Верея“.
- Какви ще се целите в този турнир?
- Всяка крачка напред ще е нов авторитет за нашия отбор.
- Има ли някаква истина в новината, че ще преговаряте за привличането на футболиста на „Монтана“ Стивън Петков?
- Никаква! След като имам Мирослав Будинов и Ндуе Муйеци, не виждам смисъл въобще да се замислям за Петков.