Ние сме потомците на онези, които изградиха България след Освобождението и с труда и кръвта си се бореха за нейното обединение и възход, заяви водачът на русенската листа на "Нова република" Борис Станимиров.
Ние сме потомците на онези българи, които бяха мачкани от комунистите, само защото обичат България и отказват да се подчинят на чужда воля.
Поискахме демокрация и я отстояхме четвърт век по площадите и на избори. Преборихме се България да е в Европейския съюз.
Искаме нещо съвсем ясно и постижимо: истинска честна десница, която се бори за демокрация, за справедливост и за това българите да живеят като европейци. Искаме такова дясно, което не флиртува с БСП, а се бори безкомпромисно с нея и нейното наследство – ДС, мафията и лъжата. 
Искаме дясно с характер, което не скланя глава пред силните на деня и парите им, а се бори за хората. 
Искаме дясно, което разбира важността на Русе за България и има воля да сложи край на пренебрежението на държавата към региона.
Искаме дясно, което отстоява силна европейска България и не допуска съседни държави да се бъркат в съдбата ни. 
На изборите гласуваме за програми и послания. Те са важни, но не са най-важни. Най-важни са хората. Гласувайте с номер 4 в бюлетината за хора като вас, за хора с вашето минало и с вашите надежди за България, призова Борис Станимиров. 
За ДСБ и Нова република с N4.