От първия момент на следващото Народно събрание нашата парламентарна група ще се бори за това следващите избори да бъдат мажоритарни. Това обяви на среща с русенци лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той бе посрещнат с бурни аплодисменти в Канев център, където преди него говориха водачът на русенската листа Пламен Нунев, кметът на Русе Пламен Стоилов и бившият финансов министър Владислав Горанов. 
Нунев очерта приоритетите за бъдещи русенски депутати от ГЕРБ, сред които открои като кауза изграждането на 4-лентов скоростен път до Велико Търново. 
Стоилов припомни в какво състояние е бил градът през 2009 година и изброи част от това, което е направено с инвестициите от 200 млн. лева. Специално внимание той отдели на "Булстрад Арена", булевард "Тутракан" и пробива "Кауфланд".
Горанов изведе основните акценти в предизборната програма на ГЕРБ. Образованието и оптимизирането на административните услуги, които сега често пъти стават предмет на бюрократично усложняване, са сред основните задачи, които си поставят в партията. 
Бойко Борисов припомни десетките построени обекти по време на управлението на ГЕРБ - магистрали, опери, пътища, пречиствателни станции, църкви. Ако не бяхме направили операта в Русе, там вътре тапетите бяха взели да падат, каза лидерът на партията. Само в Русе да вземем какви църкви сме направили - Басарбовския манастир: красота!; съборената църква - красота!; новата църква в Бяла - красота!, посочи Борисов. "Щяхме да почнем да строим и пътя Русе-Велико Търново, с Горанов сме си дали дума за три големи проекта: единият е този, а другите са Ботевград-Мездра и магистрала "Хемус". Ако не бяхме плащали 6,2 милиарда лева за вересиите на БСП - двете "Марици", КТБ, "Белене", щяхме да строим пътя. И сега парите си ги имаме, ако не ги похарчат за глупости, така че ще можем от 27-и април да започнем", каза той. 
Борисов очерта и другите приоритетни области за ГЕРБ: плосък данък от 10%, лишаване от социални помощи родителите на деца, които не ходят на училище, увеличаване на парите за ин витро, за да има за всички, които искат деца, но имат репродуктивни проблеми. Залата реагира с шумно одобрение на обявеното от него намерение баби и дядовци, които гледат внучета, да получават възнаграждение. Намерили сме европейски пари и хората ще могат да си докарват по около 500 лева, увери той. И накрая заключи: След първата и втората къща третата най-добре се прави! Ние сме хора на морала, знаем, имаме опит, можем да управляваме!".