Как бихте се представили пред русенските избиратели?
Родителите ми са дългогодишните учители и будители Стефка Радкова и Димитър Волф. Те научиха повече от половината жители на Русе не само на математика и немски, а и изградиха в тях ценностна система, различна от тази на тоталитарното управление. Мен научиха да ценя най-високо правото и свободата и да водя борбите си докрай. Мисля, че русенци ме познават добре от организацията и участието ми в различни граждански инициативи. Това бе и причината да бъда избрана за общински съветник през есента на 2015 г от ПП „Глас народен”. Координатор-доброволец съм на национална Фондация „Искам бебе”, ангажирана с двойките с репродуктивни проблеми. Подпомагам безрезервно хората със специални потребности  и действам активно за развитието на гражданското общество и самоосъзнаването му като основен двигател на демокрацията. 


Какви ще бъдат приоритетите ви в Парламента, ако бъдете избрана за депутат?
Предпочитам дефинициите „Народно събрание” и „народен представител”. Приоритетите на всички народни представители от област Русе, без значение от политическата им принадлежност, би трябвало да са едни и същи: чист въздух; пътят  Русе – В. Търново; адекватен паркинг в УМБАЛ Русе; рехабилитация на бул. България и ГКПП Дунав мост; канализация на Средна кула, Долапите, Мартен, Сандрово и Басарбово; качествено здравеопазване и образование; привличане на инвестиции в иновационни и екологични технологии.


Знаем, че около 40% са гласуващите в Русенска област. Как ще накарате повече хора да упражнят правото си на глас и да изберат вас?
Хората трябва да разберат най-накрая, че ламята не е триглава, а е полуумряла! Т.е. политическата олигархия се страхува, че може да загуби позициите си и преди избори дава мило и драго да запази властта си. Единствено хората в тази държава са в състояние да й я отнемат и да променят и подобрят начина, по който живеят, осъзнавайки, че те са по-големи и силни от политическата ламя. Има два начина за това. Единият е по време на избори, излъчвайки достойни и почтени  хора в общинския съвет или народното събрание. Затова призовавам да се гласува за личности, използвайки преференцията! Другият е чрез създаване и участие в граждански инициативи и протести и упражняване на натиск върху изпълнителната власт. И ако първият изисква еднократно усилие веднъж на няколко години, то вторият трябва да се упражнява ежедневно. Често ме питат как имам сили и енергия да се противопоставям и да защитавам граждански права, не само моите, а и на групи от общности. Ще завърша с това: Аз съм Мариета Волф. Името ми означава “вълк”! Не се уморявам в преследването на целта. Не бягам, за да се спасявам, а за да я стигна. Използвайте ме! Използвайте възможностите, енергията и желанието ми да променим нашата България! Номер 21 в интегралната бюлетина с преференция 3. Три за щастие!