Седемгодишно момиченце беше отнето от родните си родители, на 63 и 75 г., и беше дадено за осиновяване на друга двойка.

По този начин Апелативният съд в Торино потвърди предишна присъда, която беше постановила отнемането от родителите му „заради изоставяне на детето“ през 2010 г. Още като едномесечно бебе момиченцето било оставено за 7 минути само в колата в двора пред къщи, докато бащата отиде да приготви биберона и стопли млякото в шишето му. „Сновяхме непрекъснато между колата и апартамента, държейки под око дъщеря ни. Тя беше останала 7 минути в колата“, разказа после пред Съда бащата Луиджи Деамброзиз.

През тези 7 минути обаче детето било видяно от съседка, която викнала социалните служби. Детето беше взето от тях с презумпцията, че родителите му не могат да се грижат за него. След това бебето беше дадено временно за отглеждане на друго семейство. Родното семейство на бебето оспори няколко пъти съдийските решения през изминалите години. В крайна сметка за 4 от общо 6-те си години детето не е могло да вижда истинските си майка и баща, така че сега беше дадено за осиновяване от другото семейство, тъй като според съдиите, то вече е свикнало с тях.

Семейната двойка Габриела Карсано и Луиджи Деамброзис се сдобиват с дете чрез изкуствено осеменяване през 2010 г., когато тя е на 57, а той на 69 г. Преди това са били обявени като негодни за международно осиновяване. Сигналите до социалните служби за негодността на родителите да гледат детето си започнали още след раждането в болницата, тъй като майката отказала помощ на психолог. След това бил регистриран втори общ сигнал, че майката не може да се справя с отглеждането, след което дошъл и третият сигнал, че бебето било оставено само в двора пред апартамента.

В Италия историята с родителите от Торино предизвика много полемики, тъй като според мнозина истинският мотив за отнемането на детето им е възрастта на родителите му.