Гражданско движение „Воля” има подготвени планове за повишаване на раждаемостта и задържане на младите хора в България. Сред тях са програмите, с които да се закупуват жилища с безлихвено заплащане до 300 евро на кв.м за срок от 10 години. Трябва да се стимулира и раждаемостта, като за семейства над 21 години, със завършено средно и по-високо образование, предлагаме по 1000 лева за първо дете, 2000 лв. за второ и 3000 лв. за трето. Ще предлагаме и по 100 лева за всеки първокласник. Това каза водачът на листата на партия „Воля” в Русе Каприел Папазян на пресконференция вчера. Той е на 30 години, женен, има едно дете. Завършил е техническия университет във Варна, а в момента се занимава с поддръжка в IT сферата. Папазян сподели, че също е срещал затруднения в бизнеса, с администрацията и намирането на работна ръка. Той подчерта, че кандидатите на партията не са били в политиката, а идват от бизнеса. 
Основните акценти в програмата на „Воля” представи Веселин Халачев, който е член на националния експертен съвет към гражданското движение с ресор европейски фондове и политики за малки и средни предприятия. 
Наблягаме на борбата срещу корупцията, картелите, монополите, олигархията и клиентелисткото управление през последните 27 години. За нас това е основният проблем на обществото и ние ще започнем борбата си оттам, отбеляза Халачев. Той подчерта, че основната цел на „Воля” е възраждане на българската икономика.
Разликата между „Воля” и всички останали партии е в това, че ние представляваме най-голяма част от обществото в България, а именно хората, които останаха недоволни от последните 27 години на управление, хора, които наистина не харесваме живота, който живеем в момента, живота, който ни предложиха и това, което ни накараха да живеем политиците, управлявали досега. За разлика от останалите партии и формации, гражданско движение „Воля” идва с решения, а не само с посочване на проблемите. Тези решения са продиктувани от срещите, които правим непрекъснато в цялата страна. Провокираме хората да дават идеи за решения на техните проблеми, а ние ги обобщаваме, каза още Халачев.