Обвиненият в бягство от полицейска проверка и незаконно притежание на пистолет със седем патрона Камен Балбузанов-Куката е невинен. Окръжният съд в Русе потвърди изцяло оправдателната присъда на Беленския районен съд. Решението на второинстанционния съд е окончателно.
Делото бе образувано по протест на прокуратурата, след като преди малко повече от 2 години съдът в Бяла реши, че Куката е виновен и го осъди на половин година затвор, но последва обжалване и окръжните съдии в Русе върнаха делото на съда в Бяла за ново разглеждане. То пък донесе оправдателна присъда за Балбузанов, която бе потвърдена и от Окръжния. Така сагата приключи окончателно и Куката излезе чист по предявените обвинения.
Плевенчанинът с множество присъди бил спрян за полицейска проверка на пътя Русе-Бяла на 23 март 2012 година. Джипът „Мерцедес“ шофирала приятелката му, нашумялата тогава Руса Златка. Униформените проверили документите на плеймейтката и погледнали в багажника за съмнителни вещи, но не открили нищо нередно. Наредили на двамата да излязат от джипа и поискали да се отвори кората на пода в багажника. Като чул това, Куката обяснил, че тя се отваря от купето. Качил се, но вместо да отвори скритото отделение, запалил двигателя и рязко потеглил. По думите на защитата му, защото се усъмнил, че униформените са мними полицаи, щом поискали да си разглобява колата.
Според обвинението, след като полицаите го изгубили от поглед, шофьорът изхвърлил заредения със седем патрона пистолет и скоро след това спрял на бензиностанция в Бяла. След като бил направен обход и претърсване на трасето, по което е минал джипът, в трева край пътя бил намерен сребрист пистолет, върху който били открити ДНК следи от Балбузанов.
Окръжният съд оповести решението в законовия едномесечен срок, след като делото приключи.