Виновен ли е Камен Балбузанов-Куката за бягство от полицейска проверка и незаконно притежание на пистолет със седем патрона? Това ще решава Русенският окръжен съд, след като магистратите в Бяла оправдаха напълно известния от криминалните хроники плевенчанин. Делото е образувано по протест на прокуратурата, след като преди малко повече от 2 години съдът в Бяла реши, че Куката е виновен и го осъди на половин година затвор, но последва обжалване и окръжните съдии в Русе върнаха делото на съда в Бяла за ново разглеждане. То пък донесе оправдателна присъда на Балбузанов.
Плевенчанинът с множество присъди е бил спрян за полицейска проверка на пътя Русе-Бяла на 23 март 2012. Джипът „Мерцедес“ шофирала приятелката му - нашумялата тогава Русата Златка. Униформените проверили документите на плеймейтката и погледнали в багажника за съмнителни вещи, но не открили нищо нередно. Наредили на двамата да излязат от джипа и поискали да се отвори кората на пода в багажника. Като чул това, Куката обяснил, че тя се отваря от купето. Качил се, но вместо да отвори скритото отделение, запалил двигателя и рязко потеглил.
Според обвинението, след като униформените го изгубили от поглед, шофьорът изхвърлил заредения със седем патрона пистолет и скоро след това спрял на бензиностанция в Бяла. Полицаите скоро дошли, а беглецът обяснил, че се бил почувствал застрашен, защото ги бил помислил за преоблечени престъпници. След като бил направен обход и претърсване на трасето, по което е минал джипът, в трева край пътя бил намерен сребрист пистолет, върху който са открити ДНК следи от Балбузанов.