„Въобще не сме доволни от темповете на работа по реконструкцията на Градския стадион в Русе. Докато не видим светнали лампи и трева на терена, ще възприемаме всякакво обявяване на нови срокове за приключване на ремонта като подранила и нелепа първоаприлска шега“, заяви пред „Утро“ председателят на фенклуба „Дунав завинаги“ Андрей Кючуков, който е и пресаташе на ФК „Дунав“.
Кючуков добави, че сред активистите от фенклуба се надигат силни гласове на организиране на протести.
„Обсъждат се различни варианти, но на този етап няма нещо конкретно. Поне от седмица слушаме как тревата пристига, как се работи и т. н. Пак казвам - ще говорим за свършена работа, когато видим осветлението и новия терен“, обясни шефът на организираните фенове. 
„Утро“ алармира нееднократно, че реконструкцията на Градския стадион с изпълнител фирма „Тарктур“ се влачи едва-едва. Обявяваха се най-различни срокове, а бившият спортен министър Красен Кралев дори обеща мачове в Русе още от първия пролетен кръг на Първа лига.
Дочуваме, че последната дума на „Тарктур“ за финал на ремонта бил 30 март. Този срок изглежда като поредната фантасмагория, защото видимо се закъснява с работата по всички направления. Дотук е излят бетон в 3 от 4-те клетки за стълбовете за осветлението. Стълбовете пък били платени, но ги няма - чакали се от Турция.
Тревата от Гърция пък беше платена - или поне така се чу - още миналата седмица и до дни трябваше да бъде докарана на стадиона. Но я няма.