Нашата цел е обединение на дясното и съпротива на управление на БСП. Предвид разделението в дясното пространство на различни партии, всеки политически субект би трябвало да превъзмогне своята гордост, дрязги и да вървим към обединение, защото това е единственият път, който виждам в дясното пространство, за да дадем отпор на левите. Сега сме в коалиция с Реформаторския блок и се надявам с общите усилия да постигнем много по-добър успех заедно, отколкото всеки поотделно. Това каза лидерът на „Глас народен“ Светослав Витков на пресконференция вчера, в която участва водачът на листата на коалиция „Реформаторски блок-Глас народен“ Румен Христов. Витков бе в Русе, специално за да подкрепи листата на коалицията, в която на трето място е неговият представител Мариета Волф, като подчерта, че за „Глас народен“ Русе е много важен град. 
Основното, което ни събра, е програмата, защото смятаме, че освен идеологията, програмата е тази, която дава насоките на парламентарната група, която ще работи след време, а там различия нямаме. „Глас народен“ придават един много симпатичен колорит на коалицията. Надяваме се да постигнем един добър резултат и в парламента да има силен глас народен за нещата, които досега не сме успели да коментираме и разглеждаме, посочи водачът на русенската листа на „Реформаторски блок-Глас народен“ Румен Христов.  
Дълго време отказвахме на много партии да влезем в коалиция с тях, но Реформаторският блок и като бранд, и като позиция вдясно, е нашият достоен партньор. Обедини ни програмата, много са перата, по които постигнахме съгласие, като при нас целите са дългосрочни, подчерта Витков. 
Христов бе категоричен, че коалицията „Реформаторски блок-Глас народен“ няма да участва в наддаването, което в момента тече в предизборната кампания, и няма да предлагат неща, които не могат да бъдат изпълнени. Ние ще искаме да създадем условия, предпоставки за развитие на икономиката, тъй като ако икономиката работи, безспорно ще има по-високи заплати и по-високи доходи, отбеляза още водачът на русенската листа.