Не деля хората на цветове и работя като обединител, каза водачът Кирил Цочев * След 28 години настрани влизам в политиката, защото на бизнеса му дойде до гуша от административен натиск, посочи вторият в листата Валери Иванов

По вода тръгна откриването на предизборната кампания коалиция АБВ-„Движение 21“ - на борда на  пътническия кораб на Дунавски драгажен флот „Русчук“. За събитието в Русе вчера пристигна водачът на листата Кирил Цочев, който заедно с втория в листата Валери Иванов и представителят на „Движение 21“ Преслав Енчев направи обиколка с корабчето по Дунав, освен това тримата се срещнаха с ръководствата на няколко фирми.
Бяхме при кмета Пламен Стоилов, където обсъдихме проблемите на Русе. Той не дели хората на цветове, а на такива, които могат да решават проблеми в парламента, и на „спящи красавици“, които не могат да решават проблеми. Пламен Стоилов похвали АВБ, че е една от активните партии с трима общински съветници, които работят за решаване проблемите на града. На едно мнение сме, че активно трябва да работим за разширяване на пътя Русе-Бяла и за прочистване на въздуха, каза Кирил Цочев, който обеща и силна подкрепа на инициативата за изграждане на паметник на Васил Левски в Русе. 
Имам опит от предишното Народно събрание да не деля на никакви цветове, участниците в дадена инициатива и да работя като обединител, а не като разединител, посочи водачът на листата на коалицията в Русе, който бе и зам.-председател на 43-ия парламент.    
Кирил Цочев, Валери Иванов и Преслав Енчев  посетиха още военния завод „Дунарит“, Драгажния флот и фирма „Спарки“, а днес ще бъдат при областния управител Стефко Бурджиев и в „ТМ Технолоджи“ в източната промишлена зона. 
На 13, 14 и 15 март Цочев, който е и доказан електроинженер, отново ще бъде в Русе за среща с ректора на Русенския университет проф.Велизара Пенчева и ще изнесе лекция за ядрената енергетика пред учещите за работа в АЕЦ „Козлодуй“. Финалът на кампанията ще бъде посветен на срещи с бизнеса в Русе.
Включвам се в политиката, след като 28 години не съм се занимавал с политика, защото на бизнеса му дойде до гуша от административен натиск, посочи Валери Иванов, който е собственик на Дунавски драгажен флот. 
Лидерът на АБВ Константин Проданов каза при встъпването си на поста, че България се е превърнала в държава на сервитьорки, таксиметрови шофьори, дребни търговци и малки фирми, които са на прага на оцеляването поради липса на сериозно производство и сериозна икономика. Проданов обаче не каза нещо много важно, което аз ще кажа, защото всички бизнесмени споделяме това мнение. Ние се превърнахме в държава с неимоверна административна тежест на централно и местно ниво. Това задушава бизнеса, защото за да направиш нещо, трябва да минеш през 40 инстанции и да да вземеш необходимия документ, с който можеш да работиш за хората, добави Валери Иванов.