Металната каса в представителството на „Ситроен“ за Русе на ул.“Русофили“ 2, която бе изнесена от сградата и ограбена в нощта срещу четвъртък, не била укрепена за пода в помещението на втория етаж, където е съхранявана. Освен това в сключения договор с охранителната фирма не било упоменато, че има метален сейф, който трябва да се охранява със специална техника.
Тези допълнителни информации за инцидента, за който „Утро“ вчера съобщи, обясняват как крадците, вероятно гастрольори, толкова лесно са нанесли коварния си удор. Специалист от групата по отварянето на ПВЦ прозорци осигурил влизането през първия етаж в задната част на футуристичната сграда. След това взломаджиите по най-бързия начин стигнали до касата, спуснали я на земята през прозорец от втория етаж в задния двор, след което се измъкнали по обратния път, като затворили прозорците. Действията им са запечатани на камерите, но нападателите са действали с маски и ръкавици и засега са неразпознаваеми.
Касата е отнесена в средата на градината и крадците са се покрили, докато отмине огледът на охранителите. Те пък не разбрали за влизането на външни хора в сградата, тъй като всички врати и прозорци били затворени. След като положението се успокоило, касоразбивачите майсторски отворили металния шкаф и го опразнили.
И вчера не стана ясно каква сума е открадната. 
По случая е заведено досъдебно производство за кражба, работата по разследването продължава.
Засега отпада версията, че в обира е замесен човек от шоурума. 
Миналата година в началото на март бе отмъкнат сейф от месопреработвателната фирма „Бозмов“ пак от втория етаж. Почеркът и при двата удара е сходен, което подсказва на криминалистите, че групата гастрольори е една и съща.