Засега няма да се излъчва еврокомисар, в един следващ момент, може да се излъчи. Това заяви служебният премиер Огнян Герджиков, преди честването на 30-годишнината на програма "Еразъм", предаде репортер на БГНЕС.

Към днешна дата няма да се излъчва, каза Герджиков и допълни - в следващ момент може да се излъчи. На въпрос дали служебното правителство няма да излъчи еврокомисар, Герджиков каза, че може и да излъчи, но не и сега.

Преди това Соломон Паси заяви, че колкото повече се бавим с избирането на новия еврокомисар, толкова по-зле. Нямаме стъпка в ЕК в момента и трябва да подготвяме българското председателство, което започва след 10 месеца и без очи и уши в ЕК много трудно се прави всичко това. Ако беше преди една година щях да кажа друго, но сега мога да кажа, че просто трябва да се бърза, обясни той.

Соломон Паси каза също, че съпругата му, няма интерес към тази позиция. "Имаме други планове. Служебните ни планове са съвсем различни и се занимаваме с различни проекти от Индия до Суринам - имаме проекти в различни сфери.

Паси обясни и че не е чул, а е щял да знае, ако е воден разговор с Гергана Паси за еврокомисар. Според Паси фигурата на еврокомисаря трябва да бъде експерт, защото у нас през последните 25 години е създадена експертна среда. Имаме много качествени експерти, каза Паси и допълни, че е сигурен, че страната ни може да предложи великолепен комисар, който да бъде приемлив както за българската политическа среда, така и в Брюксел.