„Героите не умират!“, „За България - свобода или смърт!“, „И преди, и сега Левски значи свобода!“. Скандирайки тези възгласи, патриотите от трите партии - ВМРО, „Атака“ и НФСБ, вчера преминаха по улица „Александровска“ от площада с цигуларчето до Съдебната палата. В ръцете си носеха запалени факли, знамена и портрет на Апостола на свободата. Така те по традиция почетоха датата, на която преди 144 години край София е обесен Васил Левски. 
Преди началото на шествието отец Искрен отслужи заупокойна литургия в храма „Св.Николай“. Оттам младежите, към които се присъединиха и момичета, но също и по-възрастни русенци, се спуснаха към изходния пункт за факелната процесия. Редките минувачи в дъждовния следобед спираха и даваха път на факлоносците. 
Пред Паметника на свободата хората с факлите и знамената направиха почетен шпалир. Пред тях Искрен Веселинов, заместник-председател на ВМРО, припомни колко са важни и днес заветите на Апостола. Любомир Владимиров от „Атака“ увери, че патриотичните организации не бива да допускат подмяна на историческите факти, а Атанас Барбуков, координатор на НФСБ, подчерта, че подвигът на героите и днес възпитава децата и младото поколение. Пред паметника бе поднесен венец, а всички участници в шествието застинаха в минута мълчание в памет на Апостола.