Дванадесетокласникът Симеон Йорданов от Русе и Антон Диков от Бургас, които са част от талантливата попинг група „The 5th Alliance“, ще участват в едно от най-големите събития в света на хип-хопа, брейка и попинг стиловете. Международното ежегодно състезание ще се проведе на 25 февруари в Лондон, а България ше бъде представена от двамата младежи в категория попинг. 
Ще се състезаваме с танцьори от различни страни, а ако се класираме в Топ 16, продължаваме и в Париж, сподели Симеон, който е възпитаник на Икономическата гимназия.
Попингът е индивидуален танц, който не е толкова разпространен в България. По света е популярен, но пък не са много групите, които са се посветили на това по принцип солово изкуство. Затова предстоящото участие е сериозно предизвикателство за младежите.  
В момента Симеон и Антон трескаво подготвят хореографии за оспорваната надпревара и имат само една седмица, тъй като на 24 февруари летят за английската столица. 
През 2016 попинг групата „The 5th Alliance“ смая журито на едно от най-гледаните тв предавания „България търси талант“. Това всъщност беше второ участие в шоуто за Симеон, след като през 2014 стигна до полуфиналите, но с индивидуално изпълнение на танца. Още на кастингите момчетата спечелиха сърцата на членовете на журито с впечатляващото си изпълнение. 
Преди няколко месеца Симеон сподели, че след като завърши средното си образование планира да замине в София и да следва в НАТФИЗ, и, разбира се, да се събере с останалите момчета и да продължат да се занимават с попинг.