17-годишният Симеон Йорданов от Русе е част от талантливата попинг група „The 5th Alliance“, която смая журито на едно от най-гледаните и обичани тв предавания „България търси талант“. Единадесетокласникът от Икономическата гимназия участва в шоуто за втори път, след като през 2014 стигна до полуфиналите, но с индивидуално изпълнение на танца. 
Петимата младежи в групата се запознават чрез Фейсбук през декември, когато разбират, че ще има пети сезон на популярното предаване за таланти.
Видяхме, че правим едно и също и че сме добри в попинга и се събрахме. Ние сме пет обикновени момчета на възраст от 17 до 23 години от Русе, Шумен, Варна, Бургас и София, разказа Симеон. 
Попингът е индивидуален танц, който не е толкова разпространен като стил в България. Затова и за момчетата начинанието, с което са се захванали, е висока топка и истинско предизвикателство, но те силно се надяват да спечелят състезанието.
Не съм виждал по света и по други предавания група, която да танцува попинг, сподели 17-годишният русенец. 
Още на кастингите момчетата от „The 5th Alliance“ спечелиха сърцата на членовете на журито с впечатляващото си изпълнение. Михаела Филева дори съжали, че вече е използвала златния си бутон и заложи, че групата дори може да спечели предаването. „Перфектни! Задавате еталон. Беше впечатляващо!“, бяха част от коментарите на съдиите за танцьорите.
От януари петимата младежи се събират в София, за да тренират, като отделят на танците повече от час всеки ден в продължение на седмица и половина, а след това почиват около месец и се прибират по родните си места. Сега за Симеон училището е на първо място и въпреки отсъствията му от учебните часове, момчето се опитва да навакса и да не изостава с материала, като споделя, че е изключително трудно и изморително. 
В момента в телевизионния ефир се излъчват кастингите на „България търси талант“, като от 17 април започват полуфиналите, а датата, в която момчетата ще покажат поредното впечатляващо изпълнение е 8 май. 
След като завърши средното си образование Симеон планира да замине в София, където да се събере с останалите момчета и да продължат да се занимават с попинг. Гъвкавият и талантлив младеж иска да следва „Актьорско майсторство“ в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ а в малкото си свободно време обича да се разхожда сред природата и да медитира.