1000 лева обезщетение ще изплати общинската хазна в Русе на пострадал от бездомно куче гражданин. След като Районният съд уважи иска на И.С., той бе потвърден и от Окръжния съд. Решението е окончателно.
 През септември 2015 година пострадалият започнал работа в русенска фирма. В първия му работен ден той и негови колеги седнали на една от пейките в двора на фирмата, за да ползват обедната си почивка. Близо до пейката се излежавало рунтаво, мръсно, белязано с зелена марка на ухото безстопанствено куче. Когато новият работник станал, то се стрелнало неочаквано и го захапало за левия прасец. И.С. извикал от болка и паднал на земята с раздран гащеризон и облян в кръв крак. Шефът му го освободил да се лекува, приятелката му купила ваксина против тетанус и с кола отишли до болницата, за да му я поставят. Ухапаният куцал два-три дни, а дълго след това се оглеждал със свито сърце при вида на бездомни кучета. 
Задължение на общината по закон е да организира настаняването на скитащите кучета в изолатори. В случая има бездействие с опасни последици, мотивират решението си съдиите.