Деветгодишната Руя Расимова от НУ „П.Р.Славейков“ в Бяла се класира на първо място в конкурса на МВР „Аз и Детското полицейско управление“ измежду 18 участници. На второ и трето място са класирани третокласничката Дария Стоянова от ОУ „Отец Паисий“ и Михаела Стоянова, ученичка в 5 а клас в ОУ „Васил Априлов“. Грамотите връчи лично вчера директорът на Областната дирекция на МВР ст.комисар Теодор Атанасов. Рисунките на трите деца ще бъдат изпратени в ГД „Национална полиция“ за провеждането на следващия етап на конкурса.
Творбите на участниците в „Детско полицейско управление“ са разгледани от петима деветокласници от паралелките „Рекламна графика“ и „Изящни изкуства“ с ръководител Живко Лазаров в Националното училище по изкуствата „Проф.Веселин Стоянов“, които са определили тримата претенденти за националния конкурс. Всичките 18 детски рисунки са подредени в изложба в сградата на областната дирекция на МВР на бул.“Скобелев“ 49, където може да се видят до 17 февруари.
Програма „Детско полицейско управление“ стартира през май миналата година в русенските училища „Отец Паисий“ и „Васил Априлов“ и в още четири училища в Бяла, Сливо поле, Ветово и Две могили. В рамките на инициативата участниците преминаха през обучения по самозащита, долекарска помощ, запознаха се отблизо с полицейската техника, помощните средства, униформите и други.