Шофьорът на ударения автомобил също е ранен при инцидента

Ръждясала лампа уби жена в тунела „Ечемишка“ на АМ „Хемус“, съобщиха от АПИ. Жертвата е била пътничка в кола, върху която е паднало корозиралото осветително тяло. Водачът също е пострадал и е откаран в болницата в Ботевград, но предстои бъде транспортиран в София.

Корозия на носещата метална конструкция на осветителната система е причина за тежкия инцидент в тунел „Ечемишка“ на магистрала „Хемус“. Това сочат първоначалните оценки, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Падналата осветителна греда в неремонтираната тръба в посока София в тунела е и причината за пътния инцидент днес в съоръжението. В момента основно се ремонтира тръбата за Варна на тунел „Ечемишка”. Строителните работи започнаха в началото на септември миналата година и се очаква да продължат до пролетта. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостния ремонт на тръбата за Варна. Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението. В момента движението в тръбата за София е спряно и се извършва по обходен маршрут по главния път София – Ботевград. То бъде възстановено след като завършат следствените действия и бъде направен обстоен оглед на осветителната система.

Заради инцидента в участъка около тунел "Ечемишка" се е образувало километрично задръстване. Зрител на bTV съобщи за медията, че са паднали множество лампи и са се забили в пострадалия автомобил.