Актуалните заради студовете маслени радиатори станаха част от поредната телефонна измама, този път донесла на престъпниците 4500 лева.
Във вторник около 17.30 часа на домашния телефон на 81-годишен русенец се обадил мъж, който подкарал разговора отдалече с въпроси от типа "Сещаш ли се кой се обажда?" и "Хубава работа, така ли се забравят старите другари?!". Дядото започнал да рови в паметта си и казал име на приятел, което било напълно достатъчно за начало на измамния театър.
"Старият познат" обяснил, че е поръчал три маслени радиатора от Германия, които били пристигнали на митницата и в момента голям магазин в Русе ги освобождавал, но му трябвали пари, а нямал в себе си. Тогава поискал помощ, а дядото склонил да даде назаем всичките си спестявания и си записал телефона на "управителя на магазина". В началото "търговецът" твърдо настоявал за 8000 лева, но после свалил на 4500, колкото имал пенсионера и изпратил пред блока му "служител от магазина" да ги вземе. 
Веднага след това дядото се обадил на приятеля си и разбрал, че няма никакви радиатори. След това подал жалба в полицията.
С тази измама излъганите през януари възрастни хора в Русе стават трима, а общата измъкната от тях сума е 10 510 лева. През миналата година бяха измамени 67 русенци, които се простиха с 283 000 лева.