ММА звездата Конър Макгрегър е уверен, че в края на годината или началото на 2018 г. ще се бие с Флойд Мейуедър-младши по правилата на бокса.

По-рано този месец се появиха информации, че Мейуедър е предложил на ирландеца 15 млн. долара за организацията на боя

След това президентът на Абсолютния боен шампиона (UFC) Дана Уайт обяви, че е предложил на двамата по 25 млн. долара, но Мейуедър не прие това насериозно и назова Уайт "шибан комедиант".

"Мисля, че боят ще се състои в края на сегашната или началото на следващата година. Отивам в Лас Вегас, за да получа лиценз за боксьор. Надявам се, че следващият бой ще се проведе по правилата на бокса", коментира Макгрегър, цитиран от Worldboxingnews.

Мейуедър, който е най-високо платеният боксьор за всички времена, има 49 победи на професионалния ринг (26 с нокаут) и нито едно поражение. За боя си филипинеца Мани Пакиао американецът заработи рекорден хонорар в историята на бокса - 210 млн. долара. През септември 2015 г. Мейуедър приключи кариерата си, но сега е готов да я поднови заради среща с Макгрегър. 28-годишният ирландец проведе 23 мача в ММА, в които записа 20 победи (17 с нокаут) и три загуби. Първата си шампионска титла в UFC завоюва през 2015 г. За мача си с Нейт Диас на 20 август миналата година Макгрегър получи хонорар в размер на 3 млн. долара.