15-годишният Даниел Сакалиев от гр. Ардино се нуждае от скъпо лечение в чужбина, а семейството му не разполага със средствата. Дани боледува от левкемия, а нужната операция по трансплантиране на костен мозък в Германия струва 300 000 лева. Срокът, в който парите трябва да бъдат събрани, е само два месеца. След изследвания в болницата там, се оказва, че по-големият му брат може да му стане донор.

До тук се стига след като преди две години Дани бива диагностициран с левкемия. След известно време се стабилизира и попада в ремисия за дълъг период. През есента на 2016 година се разболява повторно и лекарите казват, че няма смисъл да се лекува по същия начин. Трябва да му се присади костен мозък.

За тази цел близки и роднини подемат кампания в негова подкрепа. Пари се събират чрез поставени кутии на обществени места в цялата област и по банков път. Всеки, който желае да дари средства, може да го направи чрез следната банкова сметка:

Банка: ДСК
Име: Даниел Ясенов Сакалиев
IBAN: BG24STSA93000024150136
BIC: STSABGSF

Във Фейсбук е направена и страница в подкрепа на ученика под надслов „Да помогнем на Дани”. В нея създателят пише: „Приятели, Дани се бори за живота си след поставена тежка диагнозна: „Остра лимфобластна левкемия“. Той се нуждае от трансплантация на костен мозък в Германия. Сумата нужна за операцията е 300 000 лв. и е непосилна за семейство му. Срокът е около 2 месеца. Нека помогнем на 15-годишния Дани в голямата битка!
Нека покажем, че можем да бъдем малко по – добри!”