Доказал съм, че моята ръка е много по-твърда, отколкото на много други и мога да нося отговорност. Нося много критика, за мен това е много важно, но когато е необективна, когато цели политически дивиденти и когато се основава на некомпетентност, няма как да мълча. Върхът на нахалството е да даваш оценка на работата на общината и да казваш, че проблемът е в липсата на организация по време на снеговалежите. Това каза кметът Пламен Стоилов по повод декларацията от „Патриотите, ВМРО, Глас народен“, с която се критикува организацията на общината при тежката зимна обстановка. Въпреки че имаше внесено и конкретно питане на съветник от тази група по темата, от партията решиха да започнат вчерашното заседание именно с такава декларация. 
Кметът подчерта, че и през нощта, и рано сутрин, е из града и във фирмата, а при получен сигнал от гражданин ходи на място. 
Не сме допуснали да има блокирани улици и бедствено положение. Условията в града са нормални за тази зима и те са такива, само защото моят екип и администрацията знаем как се работи в такива условия. Когато фирмата има недостатъци, ние я принуждаваме да работи, ще бъдат наложени санкции и няма да се плати за несвършена работа. За разлика от някои, които си стоят на топло пред компютрите, ние сме навън и работим. При втория обилен снеговалеж излязох в 3 часа, а фирмата не беше изкарала изобщо техника и ако не бях лично на място, градът щеше да е парализиран, каза още Стоилов. Той отбеляза също, че със собствени сили натрупаният сняг се извозва. 
На питането на Владо Владов по същата тема отговори зам.-кметът Наталия Кръстева, която подчерта, че взетите мерки от страна на кмета са били светкавични, като допълни, че той постоянно е бил във снегопочистващата фирма и на терен. Има забележки по пешеходните алеи, но бъдете убедени, че затова на фирмата няма да се плати, каза още тя. 
За снегопочистването на тротоарите и велоалеите отговаря фирма „РПС“, а за алеите в парковите зони ДЗЗД „Консорциум Паркстрой“. Общината има разработена програма за работа през зимния период, както и сформиран зимен щаб. За изпълнението на дейността на фирмите се извършват ежедневни проверки от служители на отдел „Екология“, както и проверки на GPS системата при отчитане на извършената дейност, а при нарушения се налагат санкции за некачествено изпълнение, стана ясно от отговора. 
Кръстева обясни, че снегопочистването започва от големите пътни артерии, за да не се нарушава движението на автомобилния и градския транспорт, постепенно се включват второстепенните артерии и малките улици. В голямата си част снегопочистването се затруднява от тесни улици с паркирани автомобили, което затруднява достъпа на едрогабаритна техника. Поетапно се продължава с малогабаритната техника за почистване на малките улици, като снегопочистването се осъществява планово съобразно интензивността на снегонавяванията. Тя подчерта, че общината заплаща на фирмите само за реално извършените дейности.