Поредната януарска порция сняг, силният вятър и ниските температури създадоха второ бедствено положение и критична ситуация за община Сливо поле. Навсякъде другаде в областта обаче обстановката беше нормална с изключение на няколко затворени пътища, като нямаше населени места, които да осъмнат без ток и вода. 
Затворен за движение е пътят към Стамболово и Юделник, който е републиканска третокласна пътна мрежа, като имаме обещание от Областно пътно управление, че пътят ще бъде пробит с ротор, каза вчера по обед зам.-кметът на Сливо поле Метин Ибрямов. Той допълни, че след Стамболово пътят също е републикански, но с общинска техника е почистен и има обходен маршрут през Малко и Голямо Враново, за да не са изолирани жителите на Стамболово и Кошарна. По тези маршрути обаче автобусни линии не пътуват, посочи още зам.-кметът, като подчерта, че пътищата до хората на хемодиализа са отворени. Преспите към Юделник са над 2 метра и там действа фадрома. В общината няма населени места без ток и вода, а в някои училища вчера бе неучебен ден. 
Машините в Русе вчера работеха при пълно натоварване, като се разчистваха приоритетно снегонавяванията, които са най-сериозни в кварталите „Дружба“ и „Чародейка“. През нощта усилията на фирмите бяха насочени към по-малките улици и тротоарите. Снегонавяванията обаче попречиха на учебния процес в училище „Св.св.Кирил и Методий“ в Семерджиево заради затворения път между Червена вода и Семерджиево. Неучебен бе денят и за учениците в Гимназията по селско стопанство в Образцов чифлик. Иначе останалите пътища бяха проходими при зимни условия, а всички населени места в общината имат ток и вода. 
Сутринта малко преди ДЗС е имало два закъсали автобуса с около 50-60 пътници, пътуващи от Бъзън, като веднага е изпратен роторен снегорин, който е разчистил пътя, съобщи шефът на общинската дирекция „Обществен ред и сигурност“ Спасимир Димитров. 
Усложнена се оказа обстановката в Две могили заради неспиращия снеговалеж и навяванията, каза кметът Божидар Борисов, като допълни, че тежкият участък Две могили-Батишница предстои да бъде почистен от Областно пътно управление. В общината няма населени места без ток и вода, а учениците са на училище. 
Всички пътища в община Бяла бяха проходими, като лично кметът Димитър Славов е обиколил селата и се е уверил в това. Приоритетно вчера се разчистваха второстепенните улици, няма населени места без ток и вода, а за всички училища денят беше учебен. 
Ситуацията е зимна, но всичко е нормално, няма населени места без ток и вода, като затворен за движение е само пътят Обретеник-Ценово, каза кметът на Ценово Петър Петров. 
По този начин, но без да има затворени пътища, описа ситуацията и кметът на Иваново Георги Миланов. 
Нямаме проблеми в населените места, хората са задоволени откъм хранителни продукти. Чакаме с ротор от Областно пътно управление да пробият пътя Обретеник-Горно Абланово, каза кметът на Борово Валентин Панайотов и увери, че ще направи всичко възможно пътят да бъде отворен. 
Във Ветово затворени за движение бяха пътищата към Писанец и Семерджиево и Глоджево-Сеново, където има големи навявания, каза кметът Георги Георгиев.