Заради снега и студеното време приютът „Добрият самарянин“ започна да се пълни. 63 бездомници живеят вече там, приготвени са и допълнителни легла. Още пет души чакат да получат заповеди за настаняване. Капацитетът на приюта в квартал „Тракцията“ е 60 места, но оттам няма как да оставят скитниците на студа и всяка зима се разпъват още легла в коридорите. От приюта разчитат на дарения, особено на хранителни продукти, за да могат да продължават да осигуряват за всички настанени крайно нуждаещи се русенци закуска, обяд и вечеря. В „Добрият самарянин“ засега има дрехи, но има нужда от топли зимни обувки. 
Очаква се и кризисната трапезария на улица „Гурко“ 10 да отвори врати от средата на декември. За шеста поредна година тя ще спасява от студа и глада несретниците и ще ги изхранва. 40 души ще могат да хапнат топла супа, сандвич и чай, както и да се изкъпят в чиста баня. За безпроблемното функциониране от БЧК-Русе продължават да набират средства, тъй като дневната издръжка на заведението е около 250 лева. Освен храна и баня в трапезарията бездомниците получават здравни и психологически консултации, като се провеждат и различни мероприятия и тренинги. 
А иначе след първия сняг вчера за почистването и опесъчаването на пътищата в Русенска област работеха 19 машини. Край моста на Писанец по пътя Русе-Разград за кратко сутринта движението се осъществяваше в едната лента заради пътен инцидент. В община Русе 36 машини почистваха пътищата и осоляваха срещу заледяване.