Около 400 молби за прием в детските градини са подадени от началото на януари, съобщи за „Утро“ шефът на общинския отдел „Образование, младежки дейности и спорт“ Сашо Щерев. Традиционно най-силен е бил напливът в първия работен ден на годината - 3 януари, като тогава заявленията за прием са над 150. Причината за атаката от страна на родителите е входящият номер, тъй като си мислят, че оказва някакво значение, но след това нещата се успокояват, обясни Щерев. 
Няма още конкретна дата за първото класиране, но то се очаква да бъде през юни, като родителите ще могат да подават документи до последните три дни от обявената дата. Графикът на класиранията за децата, родени през 2014, ще бъде публикуван в сайта на общината. Местата в детските градини са около 1200 и ще стигнат за всички желаещи. 
В бюджета за тази година, който ще бъде гласуван в края на месеца, са заделени 2 530 000 лева за издръжка на детските градини и подготвителна полудневна група, 100 000 лв. ще отидат за оборудване и ремонти, а за наем на детска градина „Радост“ традиционно са предвидени 22 000 лв.