Надали оставката беше най-добрият вариант преди председателството на ЕС. Но след парламентарните избори ще създадем стабилно мнозинство.

Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ и лидер на депутатите от партията Цветан Цветанов по Нова тв.

"Усещането, че БСП са в подем след президентските избори е заблуда. Те искат да консумират нещо, което не е тяхно." Така коментира Цветанов разликата от едва 2%, която социолозите дават между ГЕРБ и БСП.

БСП е най-популистката партия в парламента, каза заместникът на Бойко Борисов. И предупреди: "Ако не престанем да се мразим, няма да има успех на държавата. Много хора ме посъветваха да съдя държавата заради моите дела, но си говорих и със съпругата и преценихме, че не може политик, който представлява държавата, да се гордее, че я е осъдил. Може би бях доста високомерен в първия мандат - бях новобранец в политиката", откровен е Цветанов.

Срещнаха го ракиджии, които поискаха да отпадне ограничението ракия да се вари целогодишно. Цветанов ги увери, че казаните ще могат да работят нон-стоп, преди да се качи в "Карай направо". Парламентът ще отмени решението си следващата седмица.