Кампания „Можем да се оплакваме! КОЙ МОЖЕ ДА ЧИСТИ?“ с предметни награди обяви русенският кабелен оператор „Нетуоркс България“. Целта е да се накарат хората да мрънкат по-малко срещу снега, като вместо това се хванат да изринат поне района около тях. 
За изчистено от преспи обществено пространство - улица, алея, парк, училище, вход на жилищен блок, обществен паркинг, общ тротоар, фирмата ще подари 10 бр. Bluetooth колонки и 10х10% отстъпка за 2017 година.
Желаещите да се включат в кампанията трябва да споделят снимки на изчистеното пространство преди и след работата си във Фейсбук профила на „Нетуоркс“. 
Кампанията ще продължи до края на силния снеговалеж и трудната обстановка в Северна България, които се очакват и следващата седмица.
И тази година „Нетуоркс“ пусна в работа преоборудвания си в снегорин фирмен джип. От телекома обявиха, че този път приоритет са им малките улички, до които общинската техника не може да стигне. 
Нека не обвиняваме само общината и институциите, а да се огледаме и всички да помислим с какво може да помогнем! Ние ще помагаме в почистването на града от преспите винаги, когато се налага. Защото смятаме, че всички фирми и граждани, които имат физическа и техническа възможност, трябва да помагат в извънредни ситуации като тази. Отново призоваваме - ако имате някаква налична техника (или дори лопата), излезте и почистете най-критичните места, призоваха от „Нетуоркс“.