За зимен лагер на старопланинската хижа „Чумерна“ се стягат русенските морски скаути от клуб „Приста“. 18 момчета и момичета от клуба ще заминат за хижата на 4 февруари, когато там ще започне и националната среща на скаутските клубове в страната, съобщи капитанът на скаутите Теодор Пеев. 
На сбирката в старопланинската хижа русенските скаути ще разкажат и за последните добри дела, които свършиха в последните дни на 2016 година. Те сами изработиха играчки, картички и украшения, които продаваха по време на благотворителен базар в Мол Русе. Спечелените от продажбите пари бяха почти 1000 лева. Част от тях те превърнаха в 10 ваучера на стойност по 70 лева, които предоставиха на семейства в нужда, като с ваучерите те ще могат да купят дрехи на децата си. 
С останалите пари скаутите купиха подаръци за децата и младежите в Центъра за настаняване от семеен тип „Вяра“. В навечерието на празниците там отидоха венчър скаутите - най-големите от русенския клуб. Освен подаръците те занесоха на питомците на къщичката домашни вкуснотии - баница, питка, сарми, кекс, и най-важното - своето добро настроение и добросърдечни пожелания. Едно от главните действащи лица в тези акции заедно със скаутите бе и моят заместник-капитан - младият Слав Гиндянов, който работи сърцато и всеотдайно, каза Теодор Пеев.