Пазарът на смартфони се разраства все повече и придобива все по-голямо значение с новите и нови производители, които се сдобиват със собствени мобилни устройства. В случай, че сте решили да си подарите нов телефон за новата година, по-добре изчакайте още малко.

През 2017 година предстои да излязат достатъчно добри смартфони, които ще превъзхождат и най-добрите представени през тази.

От сайта TechAdvisor се опитват да дадат яснота сред богатия избор на пазара. Те публикуват своята класация за десетте най-добри мобилни устройства, които трябва да излязат през следващите 12 месеца. Ето кои са те:

1. iPhone 8 и iPhone 8 Plus

През новата година смартфона на Apple празнува първи юбилей от представянето си. Очакванията са двата модела да дойдат с големи промени, включващи извит OLED екран и стъклен корпус. Home бутонът може да изчезне и да бъде въведено безжично зареждане на батерията. Освен това смартфоните може да имат сензори за сканиране на ириса и разпознаване на лица за гарантиране на по-голяма сигурност.

2. Samsung Galaxy S8

Според запознати устройството ще разполага с едни от най-добрите функции на Android смартфоните. Слуховете твърдят, че моделът може да е с извит екран не само от двете страни, но и в долната част на корпуса, където ще бъде премахнат физическият Home бутон. Дисплеят ще бъде 5,5-инчов 4К UHD, а оперативната памет - 6GB.

3. HTC 11

Моделът трябва да се появи в края на първото тримесечие с по-бърз процесор - Snapdragon 835, 8GB RAM памет, 256GB допълнителна памет и по-добър живот на батерията от предшествениците си. Екранът на смартфона ще бъде 5,5-инчов.

4. LG G6

Подобно на iPhone 8 и това устройство може да се появи със стъклен преден дисплей и функция за по-бързо безжично зареждане. Вероятно моделът ще може да работи с виртуална реалност.

5. Microsoft Surface

Все още информацията за смартфона е оскъдна. Все пак според започнати той може да дойде с 5,5-инчов дисплей, 4GB RAM и възможност за 64 или 128GB допълнителна памет. Сред характеристиките са още 21 мегапиксела задна и 8 мегапиксела предна камера. 

6. OnePlus 4

Очаква се моделът да се появи между април и май 2017 година. Той вероятно ще работи с процесор Snapdragon 835 и ще разполага с 5,5-инчов Full HD екран. Смартфонът ще работи с операционна система OxygenOS, която е базирана на Android 7.0 Nougat.

7. Нов Sony Xperia

Производителят отложи представянето на новия модел от серията Z за 2017 година. Запознати обаче твърдят, че Sony ще обедини сериите X и Z в едно и ще се появи смартфонът Sony Xperia XZ Dual. Той ще разполага с 23-мегапиксела камера и ще бъде водоустойчив.