За 13 февруари 2017 г. е насрочено делото във Великотърновския апелативен съд срещу гинеколожката от Тетевен д-р Нина Байчева, обвинена за смъртта на бебе. Делото е образувано по въззивни жалби от подсъдимата и от частните обвинители - Наташа Габровска и съпруга й родители на починалото детенце.

В жалбата си подсъдимата докторка прави оплакване, че постановената спрямо нея присъда е неправилна, тъй като са допуснати съществени нарушения на процесуалните правила, които са довели до неправилно приложение на материалния закон. Тя моли въззивната инстанция да я признае за невинна, или да отмени присъдата и да върне делото за ново разглеждане от друг състав на съда в Ловеч. Докторката иска и назначаване на повторна комплексна съдебномедицинска експертиза от специалист по акушерство и гинекология.

В жалбата си частните обвинители правят оплакване за явна несправедливост на наложените на подсъдимата наказания лишаване от свобода и лишаване от право да упражнява професията си. Те молят за изменение на присъдата като бъдат увеличени размерите на същите около и над средния прадвиден в закона.

Две години с три години изпитателен срок и отнемане на лекарските права за две години постанови тричленен състав на Окръжния съд в Ловеч, за д-р Нина Байчева. Лекарката, която е бивш шеф на АГ-отделението в тетевенската болница, бе призната за виновна в това, че при немарливо изпълнение на задълженията си и нарушаване на медицинските стандарти, не проследила състоянието на родилката Наташа Габровска. При водене на раждането докторката въвела вътрешно и форсирала лекарството "Окситоцин" с голяма концентрация. Това довело до смъртта по непредпазливост на първородната дъщеричка на Наташа на 22 април 2015 г.