Фестивалът „Драгоево пее и танцува“ в едноименното великопреславско село завърши днес с богата музикално-танцова програма и кулинарен конкурс на тема „Яйца и яйчени гозби с какво ли не“. Представените ястия бяха оценявани от Ути Бъчваров, който сготви омлет по местна рецепта. Това каза в интервю за БТА хореографът Красимир Савов, който е и председател на Народното читалище „Васил Друмев - 1881“ в населеното място, малко след награждаването на победителите в кулинарната изложба. 
"Фестивалът „Драгоево пее и танцува“ се организиран за шеста поредна година, в рамките на три дни - петък, събота и неделя, в последната седмица на април. Правим го така, защото е много важно за нас при настъпването на пролетта, да докараме веселбата и усмивките на хората при нас. Започваме обикновено с театрален спектакъл. Жителите на селото имат афинитет към театралното дело. Тук всяка година е имало театрален спектакъл, представян от самодейци от Драгоево. Ние продължаваме тази традиция. След това, в другите два фестивални дни, каним много гости, като в това издание ни гостува певицата Владислава Христозова, както и Димитър Туджаров – Шкумбата. Около 30 състава от страната тази година пяха и танцуваха пред читалището, като най-далечните ни гости бяха от с. Стубел, община Монтана", отбеляза Савов. 
Стараем се да внесем цвят на фестивала и с организираната кулинарна изложба, която всяка година е различна. Миналата година беше на тема „Кюфте и кебапче от какво ли не“, а тази година – „Яйца и яйчени гозби с какво ли не“. По традиция наш гост е Ути Бъчваров, който оценява представените ястия на кулинарната изложба. "В нея обикновено участват около 12-13 читалища от страната, както беше и тази година, които представиха на над 30 маси уникални техни гозби. Бъчваров винаги приготвя ястие, свързано с темата на кулинарната изложба, и днес сготви „Омлет по драгоевски“ на два големи тигана, след като закупихме 180 яйца. Сега видях като нещо по-различно в омлета, че в него има кашкавал, извара, лук, чесън, лющян, магданоз, много зеленчуци. Не го знаех, но с Ути Бъчваров питахме старите хора от селото и те ни казаха рецептата“, уточни Красимир Савов.
Празникът започна в петък с комедиен моноспектакъл на актьора Любомир Фърков. За жителите и гостите на селото вчера имаше музикално-танцова програма, а днес, заедно с музикалните и танцовите изпълнения - и кулинарна изложба, допълни той.