Защитникът Христофор Хубчев е първото ново попълнение в „Дунав“. Вчера следобед футболистът пристигна в Русе и след среща с президента на клуба д-р Симеон Симеонов подписа договор за година и половина. 
Бранителят е най-силен като централен защитник и ляв бек. Висок е 182 сантиметра, тежи 72 килограма. 
Въпреки съвпадението на фамилиите, той няма нищо общо с националния селекционер Петър Хубчев.
Христофор е роден на 24 ноември 1995 година в София. Тренира в школата на „Левски“, а в юношеска възраст заминава като свободен агент за германския „Бонер“ /Бон/, където записва 10 мача. След завръщането си от Германия е поканен от Ферарио Спасов в „Монтана“. През сезон 2014-2015 играе в 14 мача за монтанския тим, а през следващата кампания - в 20. 
Преди последното първенство преминава в „Берое“. Престоят му в Стара Загора ще се запомни с твърдо място на пейката. На 3 пъти дори не е включван в групата. 
И, внимание - когато Ферарио Спасов идва като старши треньор на „Берое“, първата му работа е да освободи... Христофор Хубчев! Същия Хубчев, когото бе поканил някога в „Монтана“. 
Според запознати Феро вдигнал на мерника всички играчи, селекционирани от предишния кърмчия Александър Димитров. Покрай това гори и Хубчев, който в очите на новия наставник е двоен „грешник“, защото има мачове за младежкия национален отбор, когато негов старши наставник бе Димитров. 
А старши треньорът на „Дунав“ Веселин Великов каза за „Утро“ още преди седмица, че Христофор твърдо влиза в плановете, като помоли тогава да не го цитираме до сключване на договора.