„Дунав“ договори първото си ново попълнение. Става дума за централен защитник със солиден стаж в елита на българския футбол. Бранителят има опит и в отбори зад граница. „Утро“ знае неговото име, но по обясними причини няма да го съобщи на този етап.
Защитникът трябва да засили конкуренцията в средата на отбраната, където „Дунав“ остана с неубедителните често пъти през есента Олексий Ларин и Михаил Милчев. Тейнур Марем пък се раздели с отбора през декември по взаимно съгласие. Той също не направи добри мачове. Като цяло тази зона бе слаб пункт в играта на „Дунав“ и през нея паднаха нелепи голове във вратата на Станислав Антонов.
Работи се и по привличането на централен нападател. Въпросният футбодист е българин, но в момента се намира на почивка в чужбина. След завръщането му ще се проведат нови преговори. С него вече лично разговарял президентът на ФК „Дунав“ д-р Симеон Симеонов. Д-р Симеонов му предложил конкретни условия, при които може да подпише с русенския клуб. 
Шанс да покаже какво може ще получи и чужденец. Той е нападател и е роден в кавказките републики. Чужденецът ще мине през проби и ще бъде тестван в контролни мачове.
Както вече писа „Утро“, на сгледа в „Дунав“ може да пристигне и сърбин от втория ешелон в западната ни съседка. Той е разиграващ халф.