Внезапна смърт покоси акушер-гинеколога и бивш директор на Многопрофилната болница в Русе д-р Минчо Вичев едва на 66 години. Опелото и погребението ще се състоят утре - 23 декември от 12.30 часа в столичния храм „Св.Архангел Михаил“, гробищен парк „Бояна парк“, ул.“Бояна парк“ №4.
В 40-годишната си практика д-р Вичев е помогнал за раждането на десетки хиляди деца и е лекувал още повече жени. През февруари 1998 година печели конкурс и става управител на тогавашната Окръжна болница. До 2012 година д-р Вичев умело ръководи най-голямото болнично заведение в региона и от губещо го направи водещо в страната. Освен това през тези 14 години той успя да завърши строежа на Хирургическия блок и да издигне статута на болницата в многопрофилна. 
Най-голямото му постижение е изграждането на нов модерен Акушеро-гинекологичен комплекс. През трите години на строежа д-р Вичев последователно търсеше и намираше средства за завършването му от държавните структури на здравеопазването и след като лентата беше прерязана призна, че тази сграда му коствала много труд и нерви, но русенци я заслужават и затова се гордее с нея. Негово дело е и възстановяването на параклиса на болницата „Св.Пантелеймон“, за което той лично събираше средства.
През 2012 година д-р Минчо Вичев стана зам.-министър в Министерството на здравеопазването, а за последно работеше като началник отдел в Националния център по обществено здраве и анализи. Въпреки че през последните години живее в София, д-р Вичев не е спирал да се интересува и да помага на здравеопазването в Русе.
Редакцията на „Утро“ изказва съболезнования на близките на д-р Минчо Вичев.