До тази сутрин нямаше данни за пострадали българи при атентата в Берлин. Консулът и посланикът дежуриха цяла нощ, за да отговарят на телефонни обаждания на разтревожени роднини на българи, живеещи в германската столица. На базара са работели българи, но те не са пострадали.

Свидетелка от съседно кафене разказа пред медиите, че е видяла хората да бягат от камиона. Четирима души са останали затиснати под него. На мястото на трагедията случайно са били и полицай, пожарникар, една лекарка. Те са оказвали помощ до последно.

„Не всички от пожарната служба са виждали подобни гледки, някои от колегите преживяха истински шок и имат нужда от почивка“, каза говорителят на берлинската пожарна.

Полицията в Берлин бе увеличена и около коледните базари се забелязва въоръжена охрана, след като бе потвърдено, че атаката с камион на коледен базар снощи е атентат. Властите помолиха всички, които се намират в германската столица, да информират близките си, че са добре, за да облекчат телефонните линии, на които се дава информация за ранени и изчезнали.