Наркодилър с иманярски наклонности, разполагащ с  респектиращо количество оръжие, е арестуван в петък вечер по вървящата специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотици под наблюдението на Окръжна прокуратура.
Акцията е проведена в Бяла и в Пет кладенци срещу 29-годишния М.В., за когото имало информация, че продава дрога и културно-исторически ценности в Русе и други градове в страната. Криминалисти от Русе и униформени служители от Бяла първо атакували имота на М.В. в Пет кладенци, където са открити 3.5 кг марихуана, електронна везна, две ловни карабини с оптически мерници, бойни патрони, старинни монети, керамични изделия с историческа стойност и металотърсачи.
По-късно е обискирана и къщата на М.В. в Бяла, откъдето излезли малки количества марихуана и амфетамин, 30 000 лева, още антични монети и лаптоп с информацията за местата, където е пласирана стоката. Мъжът първоначално е вкаран в ареста за 24 часа, но с постановление на прокуратурата в неделя задържането му е удължено на 72 часа.
М.В. бил тих и скромен бизнесмен и с нищо не показвал, че развива търговия с дрога и исторически ценности, казаха вчера за „Утро“ работещи по случая. Баща му е известна фигура в Бяла и също не подозирал, че синът му се занимава с незаконна търговия.
Акцията в Бяла е част от операцията, в която в четвъртък и петък миналата седмица бяха арестувани четирима разпространители на дрога и криминалист от Първо РПУ, който ги информирал за действията на полицията. Петимата също се намират в следствения арест.