Над 10 килограма марихуана, българска и чужда валута на стойност 100 000 лева, две ловни пушки и патрони за тях са открити при обиск в колата и в къщата на 51-годишен мъж от Копривец. Той е заловен на централния булевард „Стефан Стамболов“ в Бяла преди Великденските празници, докато разнасял тревата по поръчка на клиенти в Беленско. Оборотът в района значително се увеличил след завръщането на гастарбайтерите по домовете им заради обявената и в Западна Европа строга карантина за справяне с пандемията от коронавируса.
Хитрият дилър отдавна бил взет на мушка от криминалистите в Бяла заради многото противоречия около него. Той от години не работел нищо, но въпреки липсата на ясен източник на доходи, със съпругата му живеели без материални притеснения. Старата къща на семейството в селото стояла неизмазана, колата му също била подчертано ненабиваща се в очи - „Лада Нива“, която винаги била отлично поддържана и не спирала да кръстосва из района. При проверките в колата обаче не били откривани уличаващи го доказателства за съмнителна търговия. 
На Велики четвъртък полицията в Бяла получила информация, че в руския всъдеход има дрога и той бил спрян в центъра на града. При извършеното претърсване в багажника била намерена найлонова чанта с 10 прозрачни пликчета с по 10 грама марихуана. Открити са и двайсетина патрона за ловна пушка, за които мъжът обяснил, че са законно притежавани, тъй като е ловец и има разрешителни за две пушки.
При обиска в къщата му в Копривец в мазето са открити трилитрови буркани с марихуана с общо количество около 10 килограма, която по данни на полицията е била отгледана в двора му. В тайник в избата пък са намерени голямо количество евро, щатски долари и лева на обща стойност 100 000 лева.
Дрогата, парите и ловните пушките са иззети, а притежателят им е в ареста. Работата по случая продължава под надзора на Окръжна прокуратура.