„Сестра Анджелика“ е трудно за мен заглавие, защото в либретото не се случва почти нищо. Точно това ме провокира да направя нещо ново и този материал да стане гледаем. Поставих си за цел да го направя едно приятно място, което да не потъва в трагедия още с първия такт на музиката и да няма усещане, че едни жени са затворени в един манастир и страдат. Ще е добре, ако хората не заплачат с излизането на диригента. Това означава, че сме си изпълнили поставената цел. Това каза режисьорът на операта мистерия в едно действие „Сестра Анджелика“ от Джакомо Пучини Татяна Соколова на пресконференция вчера. Русенци ще могат да видят последната за тази година премиера на операта в понеделник от 19 часа в зала „Опера“. 
Соколова работи за трети път с русенската опера, като подчерта, че се е срещнала с целия женски хор, въпреки че не обича да работи с жени. В началото беше напрегнато, но съм доволна от тях, сподели още тя. 
Сценографията и костюмите са на Яна Дворецка, която подчерта, че не е построен класически декор, тъй като стремежът е бил всичко да е по-въздушно и ефимерно. На сцената няма почти никакъв реквизит, а ако има, то е нещо знаково и метафорично. Мултимедията е действащо лице, като самият манастир е представен чрез нея, допълни още тя.